Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2010 14:16 - Вълнуващия сценарий на семейния живот
Автор: venka Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1429 Коментари: 0 Гласове:
2



нтар

imageНие  постоянно се променяме. Изменя се и света около нас, изменя се и нашето отношение към света. В какво най-често се изразява тази промяна? В това, което е най–близко до нас.  Всъщност, на първо място ние реагираме на  това, което ни е най-близко, а след това на явленията по-отдалечени от нас и семейството ни. Вероятно заради това за човека семейството се явява важна съставна част от живота му и именно там – в семейството, ние търсим опора и сили. Но защо ли в наши дни сме престанали да чувстваме семейството като надежден тил? Защо все по-често стигаме до извода, че семейството е тежест, ангажимент с който не си заслужава да се обвързваме?

Наскоро разговарях с едно 16 годишно момиче. Разговора се насочи към момчетата – любимата тема на подрастващите девойки. И на шега и зададох въпроса: ”Ти сигурно скоро ще се омъжваш?” А отговора беше закономерен за наши дни: ”Че за какво – да му чистя, да му готвя и да се грижа за него ли?” И това е отговор на една бъдеща жена и може да се счита, че болшинството от подрастващите мислят по същия начин. А мъжете – да не би те да искат да се оженят? В днешно време можеш да си позволиш всякакви услуги – от почистване до интимно обслужване. Днешните мъже не се нуждаят толкова от семейство, както беше преди, когато семейството бе един вид обединение, необходимо за оцеляване.

И работата изобщо не е в това кой от нас е виновен, нали и ние и нашите деца сме все продукт на това общество. Но ако се задълбочим в този проблем, то ние ще видим, че всъщност проблема не е и в самото общество, а в развитието, увеличението на нашите желания. Днес вече рамките, установени от миналите поколения са отеснели и желанията определящи живота ни са се уголемили. Да създаваш семейство вече не е интересно, а любимата ”играчка” – мъжа и жената и секса са станали нещо обикновено и всекидневно и ако не търсим постоянно ”нещо новичко” то интереса към него пропада. Но дори и тези, които са решили да се обвържат, също бързо се отегчават и започват да ненавиждат това, което в началото ги е привличало и задоволявало.

Просто желанията ни на всички нива на живота престанаха да ни носят тези наслади и напълване, които сме изпитвали по-рано. И в това няма нищо изненадващо, тъй като ние сме се променили и се нуждаем от по-големи желания, т.е. подходящи на сегашното ни ниво. Нима на възрастен човек би му доставило удоволствие играта със хартиено самолетче? По същият начин и за цялото човечество е настъпил момента да израсне и от тийнейджър да се превърне във възрастен. Но как? Подрастващите в този свят имат пред очите си пример от света на възрастните. И така, учейки се, те встъпват във света на възрастните, имайки някакви знания и жизнен опит.

Но какво има пред човечеството? От кого то трябва да вземе пример, от кого да се научи как да постъпва като възрастен? И какво именно е в състояние да ни спаси от всеобщо самоунищожение?

На нас, на човечеството, ни е необходимо да се научим да чувстваме нещо, което е извън нас – естеството на духовното. И за да направим това ние бихме могли да използваме свободния избор, т.е. избирайки сами това желание като най-важното, ключовото за нас. Да, можем и да кажем, че всичко това са само думи, но можем да го реализираме и на практика.

Нека започнем от основните неща. Например семейството. Нека да се замислим за минута, наистина ли разбираме нуждите на нашите жизнени партньори? Знаем ли какво чувстват нашите родители, вслушваме ли се в желанията на децата си и разбираме ли какво партньора ни желае от нас.

Проблема е в това, че нас много малко ни интересуват самите хора, вълнуваме се само от това наслаждение, което можем да получим от връзката ни с тях. Как да създадем положителен сценарий за семеен живот? За да излезем от задънената улица, длъжни сме да разберем своята изначална природа и механизма на правилното духовно взаимодействие между мъжът и жената.

Предназначение на жената – да пробужда в мъжа стремеж към духовно развитие. Чрез своите действия, тя трябва да генерира в мъжа желание за придобиване на свойството на любов към ближния. А мъжът, изпитващ нужда от жена, е способен да напълни нейните желания. Както в материалният живот жената очаква от мъжа си успехи в работата и благосъстоянието на дома, така и в духовната работа жената очаква и изисква от мъжа да напълни нейните духовни потребности.

Вътрешните потребности на жената, нейната поддръжка и контрол организират правилно мъжа. Такова взаимодействие между мъжката и женската част придават всекиму огромна сила и енергия. Ето това е, за което трябва да се държим! Започва вълнуващия сценарий на любовта, която с времето само ще расте… 


Тагове:   мъж,   сценарий,   Наслаждение,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: venka
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 229726
Постинги: 103
Коментари: 80
Гласове: 165
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930