Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2011 20:28 - Изследване на човешката мрежа
Автор: venka Категория: Видео   
Прочетен: 774 Коментари: 0 Гласове:
1



Ари институт препоръчва „Шест степени на разделение, завладяващ документален филм на Би Би Си, разгръщащ науката зад идеята за шест степени на разделение. Първоначално считано за градски мит, сега изглежда, че всеки на планетата може да бъде свързан само с няколко стъпки на асоциация.

„Шест степени на разделение“ е на ръба на голямо научно откритие – че може да съществува закон, който Природата използва, за да се организира – което сега обещава да разкрие някои от най-дълбоките тайни.

Това откритие е резултат на много години изследвания от учени, които са посветили своя живот да анализират връзките и глобалния процес в нашия свят. Някои от тенденциите, които те откриват, все още нямат научно обяснение, въпреки че има специфичен модел във всичко, което виждат учените. Тази област между доказана научна информация и елементи от нашия свят, които все още не са напълно открити, ни оставя място да растем като индивиди и като общество. Представете си колко по-близо щяхме да бъдем до разрешаването на световните проблеми, ако всички бяхме заинтересувани и ангажирани до някаква степен с разбирането на тези модели. Бихме били много по-близо до разбирането, как работи Природата и тогава просто щяхме да се настройваме съответно.

 

Откъси от „Шест степени на разделение“:

„Тук е тайната зад почти всяка връзка: структурата, която природата използва, за да изпреде своите мрежи, веднъж видяна, разкрива, че мрежата има особено силни и слаби страни, с последици за всички нас.”

„Това е наистина нещо като красива идея, че всички сме свързани по някакъв начин.”

„Шест степени разкриват нов поглед към природата и напомнят, че ако светът е малък, тогава ние всички сме в него заедно.” (Това звучи като че ли е за „Шест степени на разделение“, а не него)

„Всичко изглежда да е свързано по начин, който е бил абсолютно непредсказуем само до преди десет години – или дори преди пет години. Това ще промени начина, по който мислим за света.” (Това звучи като че ли е за „Шест степени на развитие“, а не него)

„Науката за мрежата е науката на 21-ви век.”

„Всички основни проблеми в науката днес зависят от разбирането на мрежите.”

 





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: venka
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 228612
Постинги: 103
Коментари: 80
Гласове: 165
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031