Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.11.2011 21:14 - Създаване на мащабна социална промяна
Автор: venka Категория: Други   
Прочетен: 1155 Коментари: 0 Гласове:
1



Фактът, че депресията е заболяване номер едно в света в момента, не трябва да ни плаши. Но какво да се опитаме да разберем от това? Какви са причините, които стоят зад този номер?

От тук на къде?

По принцип ние сме емоционални същества, мотивирани от нашите усещания. Мисълта ни просто подобрява нашето емоционално развитие, но тя не е източникът. Човек се развива според четирите стадия на желанието, чрез които преминаваме през всяка ситуация. Това са неживо, растително, животинско и човешко ниво. До сега човечеството се е развивало в първите три или с други думи, на индивидуално ниво. Излезли сме от пещерите преди много време и сме спрели да преследваме животните. Човечеството е постигнало велики неща. Достигнали сме върха във всяка област от нашия живот: научна, технологична и социална, и именно за това ще бъде трудно да постигнем повече.

Време е да спрем с нашата игра

Тъй като сега сме на степента на развитие на човешката част в нас, важат различни правила. Нашата основна човешка природа, която ни кара да бягаме от опасности и да преследваме удоволствия, повече не може да намери нови източници на напълване както преди, защото за да се напълни желанието на човешко ниво, е нужно напълването да бъде взаимно. Тъй като този етап от нашето развитие също се разделя на неживо, животинско, растително и човешко ниво, все още имаме да правим доста подготовка. От историческа гледна точка, сме развивали различни рижими, националности, езици, заедно с икономическите и социални механизми, които действат и до сега. Сега е време да спрем с нашата игра и да се възползваме от възможността пред нас по иновативен и нов начин.

Коригирано отношение

За да може човечеството да увеличи стойността на живот по добър начин, трябва да приемем нова ценностна система, която е подходяща за сегашния колективен етап на съществуването ни. Развитие на индивидуална основа е нещо от миналото и за да напредваме към новата ера, трябва да приемем ново отношение към живота. Това, което преживяваме напоследък, са нови глобални кризи, които обаче са признаци на приближаваща нова ера.

От този момент нататък само глобални инициативи и интегрално мислене ще ни издигнат към по-добро бъдеще. Това може да звучи доста „виртуално” в сравнение с конкретните проблеми, с които се занимаваме днес, но не би било разумно от наша страна да отхвърляме някои от възможностите ни преди да сме ги изпробвали.

Планът

Практически етап за обновено човечество:

1.   Ново глобално образование;

2.   Цел на образованието: самият човек, тоест да променим себе си вместо да придобиваме повече знания;

3.   Метод: изграждане на подходяща среда за подбуждане на масова промяна.

Образованието означава да разберем и да се съгласим, че трябва да седнем и от нулата да учим как образованието да стигне до сърцата на хората по най-добрия начин.

Целта на образованието е да разберем, че всъщност до сега не сме се занимавали с този въпрос, тъй като целият ни напредък е бил материалистичен и технологичен. Трябва да започнем да изграждаме нови средства за обучение на хората, как да прилагат емоционалния „пакет”, който ни прави хора, по полезен за целия свят начин. Така че там, където има страдания, депресия, война и глад, ще можем да създадем благоденствие и сигурност.

Обкръжението: Основният принцип на образованието е да обясним на хората колко важно е нашето обкръжение като основно средство за човешкия напредък.

Достигане

Как да достигнем до всеки човек в света? Можем да започнем да се образоваме чрез стандартни канали на комуникация: интернет, телевизия, радио и вестници, които са източниците на живот на нашето поколение. Можем да разработим различни нови програми за различни целеви аудитории, но остава единствено въпросът: „Готови ли сме да се впуснем по новия път?”.

http://ariresearch.org/global-education/creating-a-large-scale-social-change



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: venka
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 228615
Постинги: 103
Коментари: 80
Гласове: 165
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031